Jordnötschokladkakor med chokladbitar

Knapriga och ”otroligt goda”, sa redaktionen när dessa kakor av- smakades i provköket. Annika, som är mjölkallergiker, tipsar om att kakorna går utmärkt att baka på mjölkfritt margarin. Välj då mörk choklad som oftast är mjölkfri.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g mjölkchoklad - eller mörk choklad
  • 1 dl salta jordnötter - hackade
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl brun farin
  • 250 g smör
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 0,75 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Grovhacka choklad och jordnötter. Rör de båda sockersorterna och smör poröst. Tillsätt ägget.

  2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner det i smeten tillsammans med choklad och nötter. Rör ihop till en smidig deg.  Forma degen till runda bollar.

  3. Lägg bollarna glest på bak-pappersklädda plåtar.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Lossa kakorna försiktigt och låt dem kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!