Jordnötsbräck

Riktigt gott och enkelt godis som går snabbt att göra. Om man vill kan man doppa kanterna i smält choklad.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl sirap - ljus
  • 0,5 dl vatten
  • 200 g salta jordnötter
  • 2 msk smör - mjukt
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Blanda socker, sirap och vatten i en kastrull och koka upp. Sjud tills sockret smält, rör om då och då.

  2. Tillsätt jordnötterna, sjud på medelvärme till 150 grader.

  3. Rör i smör och bakpulver.

  4. Häll ut massan på en plåt med bakplåtspapper. Låt bräcken stelna och bryt sedan i bitar.

  5. Förvara i lufttäta burkar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!