Jordnötsbollar

Underbara bollar med dadlar, jordnötssmör och nötter. Fria från socker och gluten. Gör en blandning av kakao och mandelmjöl att rulla bollarna i.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 10 dadlar - urkärnade
  • 2 dl mandelmjöl
  • 4 msk jordnötssmör - sockerfritt
  • 0,5 dl salta jordnötter - eller cashewnötter
  • 3 msk kokosolja
  • 1 dl linfrön

Att rulla i

  • 2 msk kakao
  • 1 dl mandelmjöl

Gör så här

  1. Mixa dadlarna.

  2. Tillsätt mandelmjöl och jordnötssmör och mixa.

  3. Tillsätt nötter och kokosolja och mixa.

  4. Blanda i linfrön.

  5. Rulla bollar av dadelmixen och lägg på ett fat.

  6. Blanda kakao och mandelmjöl på en tallrik.

  7. Rulla några bollar i taget i mjöl- och kakaoblandningen.

  8. Lägg in bollarna i en lufttät burk och förvara dem i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!