Jordnötsbollar

Underbara bollar med dadlar, jordnötssmör och nötter. Fria från socker och gluten. Gör en blandning av kakao och mandelmjöl att rulla bollarna i.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 10 dadlar - urkärnade
  • 2 dl mandelmjöl
  • 4 msk jordnötssmör - sockerfritt
  • 0,5 dl salta jordnötter - eller cashewnötter
  • 3 msk kokosolja
  • 1 dl linfrön

Att rulla i

  • 2 msk kakao
  • 1 dl mandelmjöl

Gör så här

  1. Mixa dadlarna.

  2. Tillsätt mandelmjöl och jordnötssmör och mixa.

  3. Tillsätt nötter och kokosolja och mixa.

  4. Blanda i linfrön.

  5. Rulla bollar av dadelmixen och lägg på ett fat.

  6. Blanda kakao och mandelmjöl på en tallrik.

  7. Rulla några bollar i taget i mjöl- och kakaoblandningen.

  8. Lägg in bollarna i en lufttät burk och förvara dem i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök