Jordnöts- och bananbrownies

Jordnötter spelar huvudrollen i den här mörka brownien med banan.
Åsa Swanberg
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad - mörk
  • 150 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl saltade jordnötter
  • 1,5 dl jordnötssmör - krämigt
  • 1 banan - mogen

Topping

  • saltade jordnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader. Klä en ugnsform, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.

  2. Hacka chokladen grovt. Smält smöret i en kastrull och lägg i chokladen. Rör tills den smält. Ta kastrullen från värmen och låt det svalna i 10 min.

  3. Vispa ner strösocker och ägg i chokladsmöret och sikta sedan ner vetemjölet. Vänd ner jordnötterna och häll smeten i formen. Klicka ut jordnötssmöret över kakan. Skala och skär bananen på längden och lägg den på toppen, tryck till den något.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min. Låt den kallna i formen och skär den sedan i bitar. Strö gärna över lite saltade jordnötter vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!