Jordgubbsstubbe
I ugn: 7 minuter
Aktiv tid c:a 20 minuter
Recept på jordgubbsstubbe. Rulltårtan kan bakas dagen före, men vänta med garneringen till strax före servering.
Ingredienser
-
3
ägg
-
2 dl
strösocker
-
2 dl
vetemjöl
-
1 tsk
bakpulver
-
1 tsk
vaniljsocker
-
0,5 dl
mjölk
Fyllning:
-
200 g
nutella
-
5 dl
vispgrädde
-
500 g
jordgubbar
Garnering:
-
dubbelnougat
-
äppelblommor
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Tillsätt mjölk och blanda försiktigt om till en jämn smet.
-
Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 7 min. Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper och lossa papperet. Låt kakan svalna under långpannan.
-
Bred nutella över bottnen, värm den eventuellt några sekunder i mikron så blir den lättare att breda ut. Vispa grädden och bred hälften över nutellan. Rensa jordgubbarna och skär hälften i bitar. Strö jordgubbarna över grädden.
-
Rulla ihop från långsidan. Garnera med resten av grädden, halverade jordgubbar och dubbelnougat som hyvlas med potatisskalare till vackra skruvar. Strö över äppelblommor och servera.