Jordgubbsstubbe

Recept på jordgubbsstubbe. Rulltårtan kan bakas dagen före, men vänta med garneringen till strax före servering.
Bitte E:son Forsberg & Kerstin Svensson
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl mjölk

Fyllning:

  • 200 g nutella
  • 5 dl vispgrädde
  • 500 g jordgubbar

Garnering:

  • dubbelnougat
  • äppelblommor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Tillsätt mjölk och blanda försiktigt om till en jämn smet.

  2. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 7 min. Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper och lossa papperet. Låt kakan svalna under långpannan.

  3. Bred nutella över bottnen, värm den eventuellt några sekunder i mikron så blir den lättare att breda ut. Vispa grädden och bred hälften över nutellan. Rensa jordgubbarna och skär hälften i bitar. Strö jordgubbarna över grädden.

  4. Rulla ihop från långsidan. Garnera med resten av grädden, halverade jordgubbar och dubbelnougat som hyvlas med potatisskalare till vackra skruvar. Strö över äppelblommor och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!