Jordgubbssmulpaj med marshmallow-fluff

Under det knapriga smulet döljer sig en jordgubbskompott. Vår goda paj med fluffigt täcke är en given succé.
Petra Lindstrand
Jordgubbssmulpaj med marshmallow-fluff
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 1 dl rårössocker
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena) - Maizena

Smul

  • 100 g havrekex - t ex Hob nobs
  • 75 g smör - rumsvarmt
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl rårössocker
  • 0,25 krm salt

Garnering

  • 100 g marshmallow fluff

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Snoppa jordgubbarna och halvera dem.

  2. Lägg jordgubbarna i en kastrull och tillsätt socker, citronsaft och majsstärkelse. Koka ca 2 min, till lätt simmig konsistens. Fördela kompotten i en stor (26 cm i diameter) eller två mindre (15 cm) ugnssäkra formar.

  3. Krossa kexen och nyp ihop med smör, mjöl, socker och salt. Fördela smulet över kompotten.

  4. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min (paj i stor form tar ca 30 min), tills pajen fått fin färg. Låt svalna lite. Klicka marshmallows-fluff över pajen och bränn av med brännare. Servera med glass.

Vad tyckte du om receptet?