Jordgubbssmulpaj med marshmallow-fluff

Under det knapriga smulet döljer sig en jordgubbskompott. Vår goda paj med fluffigt täcke är en given succé.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 1 dl rårössocker
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena) - Maizena

Smul

  • 100 g havrekex - t ex Hob nobs
  • 75 g smör - rumsvarmt
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl rårössocker
  • 0,25 krm salt

Garnering

  • 100 g marshmallow fluff

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Snoppa jordgubbarna och halvera dem.

  2. Lägg jordgubbarna i en kastrull och tillsätt socker, citronsaft och majsstärkelse. Koka ca 2 min, till lätt simmig konsistens. Fördela kompotten i en stor (26 cm i diameter) eller två mindre (15 cm) ugnssäkra formar.

  3. Krossa kexen och nyp ihop med smör, mjöl, socker och salt. Fördela smulet över kompotten.

  4. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min (paj i stor form tar ca 30 min), tills pajen fått fin färg. Låt svalna lite. Klicka marshmallows-fluff över pajen och bränn av med brännare. Servera med glass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!