Jordgubbssirap

Recept på smakrik jordgubbssirap från tidningen Allt om Mat. Använd sirapen som saft, smaksättning i drinkar eller på glass.

Jordgubbssirap

  • 2 msk strösocker
  • 500 g jordgubbar
  • 1,5 dl vit sirap

Gör så här

  1. Skiva jordgubbarna . Koka dem med sockret ca 5 min, tills de mjuknat. Låt rinna av i en finmaskig sil. Pressa försiktigt ut saften.

  2. Blanda saften med vit sirap. Häll upp jordgubbssirapen på en väl rengjord flaska och förvara svalt.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!