Jordgubbsparfait med punsch

Recept på jordgubbsparfait med punsch. Parfaiten blir godast om den får stå ca 30 min i rumstemperatur före servering.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 msk punsch
  • 100 g mandelbiskvier

Jordgubbar

  • 500 g jordgubbar
  • 3 msk punsch
  • 2 msk sirap - vit

Gör så här

  1. Mixa jordgubbarna grovt. Vispa grädden och ställ i kylen.

  2. Vispa äggulorna med sockret till vitt skum, blanda i jordgubbspurén och vänd ner grädde och punsch.

  3. Häll parfaitsmeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, jämna till ytan. Täck över med plast-folie. Ställ formen i frysen ca 6 timmar.

  4. Skölj och klyfta jordgubbarna och vänd dem med punsch och sirap. Krossa mandelbiskvierna och fördela på tårtfatet, lossa parfaiten ur formen och lägg den på mandelbiskvierna. Häll över bär och spad strax före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!