Jordgubbsparfait

Klä portionsformar av porslin eller aluminium med plastfilm, eller häll smeten direkt i muffinsformar av silikon. Parfaiten trycks lätt ur silikonformarna som placeras upp och ner på skärbräda eller serveringsfat, någon minut före servering.
Allt om Mat

Parfait

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk jordgubbsvodka

Jordgubbsvanilj

  • 200 g jordgubbar - färska
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Parfait: Vispa grädden, men inte för hårt. Vispa ihop ägg, äggulor och socker med elvisp, i vattenbad, till riktigt pösig konsistens. Häll jordgubbsvodkan i äggvispet.

  2. Vänd ner äggvispet i grädden med en slickepott. Fördela blandningen i 6 portionsformar, som rymmer minst 1 dl. Täck över med plastfolie och ställ i frysen minst 2 timmar.

  3. Jordgubbsvanilj: Skölj, snoppa och klyfta jordgubbarna. Snitta vaniljstången på längden. Blanda jordgubbar, vaniljstång, vatten och socker i en liten kastrull. Låt sjuda utan lock 5–10 min tills jordgubbarna mjuknat. Låt svalna och plocka bort vaniljstången.

  4. Servera parfaiten direkt från frysen med jordgubbsvaniljen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!