Jordgubbsmousse på italienska

Om man föredrar spröda kex serverar man moussen direkt. Vill man däremot ha kexen lite mjuka, som man får dem i Italien, låter man moussen stå en halvtimme före serveringen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 l jordgubbar
  • 1,5 dl vispgrädde - eller sojagrädde
  • 1 dl kesella (10%)
  • 3 msk florsocker
  • 8 italienska kex - avlånga , t ex savoiardi
  • 2 msk citruslikör
  • 0,5 tsk kanel

Gör så här

  1. Skär jordgubbarna i små bitar. Vispa grädden hårt och rör i kesella, jordgubbar och florsocker.

  2. Dela kexen i bitar och droppa över likören.

  3. Varva smeten och kexen i glas. Dofta över lite kanel och garnera med jordgubbar.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!