Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Jordgubbsmazarin med rabarber

Glutenfri! Lättvispad grädde passar fint till den här läckra mazarinen. Vaniljglass och jordgubbsglass är också gott till. Ljuvligt gott att bjuda på en härlig sommardag!

Elisabeth Johansson
Jordgubbsmazarin med rabarber
Jordgubbsmazarin med rabarber
Jordgubbsmazarin med rabarber
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • smör - till formen
  • ströbröd - glutenfritt
  • 300 g mandelmassa
  • 75 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 3 ägg
  • 1 rabarberstjälk
  • 200 g jordgubbar
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 2 msk pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smöra och bröa en sockerkaksform som rymmer cirka 1 ½ liter eller en springform, 22–23 centimeter i diameter.

  3. Riv mandelmassan fint och lägg den i en skål. Vispa med elvisp och tillsätt smör, vaniljsocker, socker, majsstärkelse och ägg. Häll upp smeten i formen.

  4. Skär rabarbern och jordgubbarna i bitar. Vänd bitarna i en blandning av socker och majsstärkelse. Fördela bitarna över kakan. Strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök