Jordgubbsmarmelad

Recept på en enkel jordgubbsmarmelad. Bara tre ingredienser behövs: Jordgubbar, syltsocker och lime. Blir supergott till sommarfrukosten att servera på bröd med jordnötssmör.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar - (500 g)
  • 250 g syltsocker
  • 1 msk lime - pressad

Tillbehör

  • 3 dl jordgubbar
  • surdegsbröd
  • jordnötssmör

Gör så här

  1. Snoppa jordgubbarna. Skär dem i mindre bitar.

  2. Lägg jordgubbar och limesaft i en kastrull och låt koka upp. Sila i en silduk, mät till 8 dl.

  3. Koka upp saften med syltsockret och låt koka ca 3 min, skumma under tiden. Häll upp i väl rengjorda burkar och ställ i kylen.

  4. Serveringsförslag: Skär surdegsbrödet i skivor. Rosta dem i brödrosten. Bred på jordnötssmör och jordgubbsmarmelad. Lägg på färska jordgubbar och servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!