Jordgubbsmarmelad

Recept på en enkel jordgubbsmarmelad. Bara tre ingredienser behövs: Jordgubbar, syltsocker och lime. Blir supergott till sommarfrukosten att servera på bröd med jordnötssmör.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar - (500 g)
  • 250 g syltsocker
  • 1 msk lime - pressad

Tillbehör

  • 3 dl jordgubbar
  • surdegsbröd
  • jordnötssmör

Gör så här

  1. Snoppa jordgubbarna. Skär dem i mindre bitar.

  2. Lägg jordgubbar och limesaft i en kastrull och låt koka upp. Sila i en silduk, mät till 8 dl.

  3. Koka upp saften med syltsockret och låt koka ca 3 min, skumma under tiden. Häll upp i väl rengjorda burkar och ställ i kylen.

  4. Serveringsförslag: Skär surdegsbrödet i skivor. Rosta dem i brödrosten. Bred på jordnötssmör och jordgubbsmarmelad. Lägg på färska jordgubbar och servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?