Jordgubbsmarmelad med anis och vanilj

En snabblagad marmelad gjord med syltsocker, färdig på bara en kvart.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 dl jordgubbar
  • 0,5 vaniljstång
  • 250 g syltsocker
  • 2 stjärnanis

Gör så här

  1. Ta bort det gröna fästet på jordgubbarna och dela dem i mindre bitar. Dela vaniljstången på längden.

  2. Lägg jordgubbar, vaniljstång, syltsocker och stjärnanis i en kastrull. Låt alltsammans koka upp under omrörning och koka sedan marmeladen ca 2 min. Öka tiden med någon minut om det är fasta bär. Skumma.

  3. Låt marmeladen stå kvar i kastrullen ca 15 min innan den hälls upp på väl rengjord burk. Sätt på locket och förvara den sedan i kylen. Sparas marmeladen mer än ett par dagar, ta då bort stjärnanis och vanilj.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!