Jordgubbslemonad med ingefära

Jordgubbslemonad med ingefära är superfräsch och läskande. Se till att servera med massor av is!  
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 2 msk ingefära - riven, färsk
  • 5 dl vatten - + 5 dl
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl citron - pressad

Tillbehör

  • is
  • citronskivor
  • jordgubbar

Gör så här

  1. Snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg jordgubbar och ingefära i en skål. Koka upp 5 dl vatten och sockret. Låt sjuda tills sockret har lösts upp. Häll vattnet över jordgubbarna och låt stå och dra ca 30 min. Mosa jordgubbarna lite försiktigt mot kanten.

  2. Sila saften genom en finmaskig sil och låt rinna av. Tillsätt citronsaft och 5 dl vatten. Låt kallna.

  3. Späd med kallt vatten till önskad styrka. Servera med mycket is, citronskivor och jordgubbar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!