Jordgubbskompott med yuzucurd och maräng

Recept på jordgubbskompott med maräng. Fluffig och lätt dessert med syrlig lemon curd och yuzu, söt maräng och solmogna jordgubbar. Yuzun ger curden en lite syrlig och frisk smak. Yuzujuice kan köpas i välsorterade butiker, juicen har en aromatisk doft och smakar först och främst syrligt.

Petra Lindstrand
Jordgubbskompott med yuzucurd och maräng
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 400 g jordgubbar
  • 3 msk lemon curd
  • 1 msk yuzujuice - eller pressad citron
  • 2 äggvitor
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 burk kesella - vanilj (à 250 g)

Gör så här

  1. Snoppa och mixa jordgubbarna till en puré. Fördela purén i fyra glas.

  2. Rör ihop lemon curd och yuzujuice.

  3. Vispa äggvitorna till ett skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast marängsmet.

  4. Klicka kesellan på jordgubbskompotten, och fördela marängsmeten över. Ringla över curden och servera.

Vad tyckte du om receptet?