Jordgubbskompott med mandelbiskvier och gräddmjölk

Recept på jordgubbskompott med mandelbiskvier. Enkel god dessert med smak av sommar.
Mitt Kök
Jordgubbskompott med mandelbiskvier och gräddmjölk
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

Mandelbiskvier

  • 100 g sötmandel
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 äggvita

Kompott

  • 500 g jordgubbar - färska
  • 1 citron - rivet skal
  • 1,5 dl strösocker

Till servering

  • gräddmjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Mal mandeln till ett fint mjöl. Blanda med socker och äggvita till en smidig smet. Fyll en spritspåse i plast med smeten. Klipp av spetsen.

  2. Spritsa ut smeten till små toppar på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, cirka 10 minuter. Låt de svalna. Förvara i tät burk.

  3. Kompott: Skölj och ta bort blomfästet på jordgubbarna och skär dem i bitar. Lägg jordgubbar, socker och rivet skal av en väl tvättad citron i en tjockbottnad kastrull. Låt småkoka på låg värme, cirka 15 minuter. Ställ kastrullen i kallt vattenbad. Servera avsvalnad kompott med mandelbiskvier och gräddmjölk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök