Jordgubbshonung

Jordgubbshonung är särskilt god till getost. Prova den även i te och på scones eller glass.

Jordgubbshonung

  • 300 g honung
  • 200 g jordgubbar

Gör så här

  1. Skiva jordgubbarna. Sjud dem sakta ca 20 min. (Detta för att ånga bort en del av vätskan och koncentrera smaken.) Mixa.

  2. Rör ner honungen och låt den smälta på svag värme. Obs! Hetta inte upp den över 60 grader, då riskerar den att förlora sina goda egenskaper.

  3. Häll upp honungen i en väl rengjord burk och förvara i kylen. Håller minst en månad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!