Jordgubbsgazpacho
I kyl: 1 timme
Aktiv tid c:a 15 minuter
Jordgubbsgazpacho är fräsch med fruktig smak och känns lyxig när den serveras i kylda glas.
Ingredienser
-
400 g
jordgubbar
-
300 g
tomater
-
100 g
gurka
-
1
röd chili
- t ex spansk peppar
-
1
vitlöksklyfta
-
2 dl
tomatjuice
-
3 msk
lime
- pressad
-
3 msk
koriander
- finhackad
-
2 dl
vatten
-
0,5 tärning
hönsbuljong
- eller grönsaksbuljongtärning
-
1 tsk
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Snoppa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Halvera och kärna ur tomater, gurka och chili. Skala vitlöksklyftan.
-
Mixa jordgubbar, tomater, gurka, chili och vitlök i en matberedare eller med mixerstav till en finhackad massa. Tillsätt tomatjuice, limesaft och koriander.
-
Koka upp vatten och lös upp buljongtärningen. Låt svalna och blanda sedan ner buljongen i gazpachon. Krydda med salt och peppar.
-
Ställ soppan i kylen och låt den stå ca 1 timme tills den blir riktigt kall.