Jordgubbsgazpacho

Jordgubbsgazpacho är fräsch med fruktig smak och känns lyxig när den serveras i kylda glas.

Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Jordgubbsgazpacho
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 400 g jordgubbar
  • 300 g tomater
  • 100 g gurka
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl tomatjuice
  • 3 msk lime - pressad
  • 3 msk koriander - finhackad
  • 2 dl vatten
  • 0,5 tärning hönsbuljong - eller grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Snoppa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Halvera och kärna ur tomater, gurka och chili. Skala vitlöksklyftan.

  2. Mixa jordgubbar, tomater, gurka, chili och vitlök i en matberedare eller med mixerstav till en finhackad massa. Tillsätt tomatjuice, limesaft och koriander.

  3. Koka upp vatten och lös upp buljongtärningen. Låt svalna och blanda sedan ner buljongen i gazpachon. Krydda med salt och peppar.

  4. Ställ soppan i kylen och låt den stå ca 1 timme tills den blir riktigt kall.

Vad tyckte du om receptet?