Glutenfria jordgubbscupcakes

Ljuvliga cupcakes med en lätt rosa frosting gjord på färskost och jordgubbspuré. Lägg på en halv jordgubbe på toppen av varje cupcake.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Muffins

  • 125 g smör - mjukt
  • 2 dl sötströ - stevia eller lättströ
  • 2 ägg
  • 4 dl glutenfri mjölmix - till exempel Lailas mjölmix, eller blanda själv
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 1 citron - finrivet skal
  • 3 dl jordgubbar

Frosting

  • 300 g philadelphia - rumstempererad
  • 0,5 dl honung
  • 50 g smör - mjukt
  • 2 msk jordgubbspuré - (mixade jordgubbar)

Till garnering

  • 6 jordgubbar - färska, delade på hälften

Gör så här

  1. Muffins: sätt ugnen på 200 grader.

  2. Vispa smöret och sötströt, stevian eller lättströt poröst.

  3. Tillsätt ett ägg i taget.

  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten växelvis med yoghurten.

  5. Vänd ner citronskalet i smeten.

  6. Skär jordgubbarna i små bitar och vänd i smeten.

  7. Häll smeten i pappersformar i en muffinsplåt (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga).

  8. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

  9. Frosting: mixa färskosten och honungen, vispa ihop smöret och jordgubbspurén med elvisp. Mixa i lite i taget av smöret och jordgubbsblandningen (den kan se lite skuren ut men går ihop i färskosten).

  10. Fyll upp i en spritspåse med stjärntyll, spritsa på muffinsen.

  11. Garnering: garnera med jordgubbar.

Vad tyckte du om receptet?

Här hittar du ett recept på glutenfri mjölmix.

Recept från Mitt kök