Glutenfria jordgubbscupcakes

Ljuvliga cupcakes med en lätt rosa frosting gjord på färskost och jordgubbspuré. Lägg på en halv jordgubbe på toppen av varje cupcake.

Elisabeth Johansson
Glutenfria jordgubbscupcakes
Glutenfria cupcakes utan vitt socker Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Muffins

  • 125 g smör - mjukt
  • 2 dl sötströ - stevia eller lättströ
  • 2 ägg
  • 4 dl glutenfri mjölmix - till exempel Lailas mjölmix, eller blanda själv
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 1 citron - finrivet skal
  • 3 dl jordgubbar

Frosting

  • 300 g philadelphia - rumstempererad
  • 0,5 dl honung
  • 50 g smör - mjukt
  • 2 msk jordgubbspuré - (mixade jordgubbar)

Till garnering

  • 6 jordgubbar - färska, delade på hälften

Gör så här

  1. Muffins: sätt ugnen på 200 grader.

  2. Vispa smöret och sötströt, stevian eller lättströt poröst.

  3. Tillsätt ett ägg i taget.

  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten växelvis med yoghurten.

  5. Vänd ner citronskalet i smeten.

  6. Skär jordgubbarna i små bitar och vänd i smeten.

  7. Häll smeten i pappersformar i en muffinsplåt (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga).

  8. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

  9. Frosting: mixa färskosten och honungen, vispa ihop smöret och jordgubbspurén med elvisp. Mixa i lite i taget av smöret och jordgubbsblandningen (den kan se lite skuren ut men går ihop i färskosten).

  10. Fyll upp i en spritspåse med stjärntyll, spritsa på muffinsen.

  11. Garnering: garnera med jordgubbar.

Vad tyckte du om receptet?

 

Recept från Mitt kök