Jordgubbscheesecake-pizza med smulpaj
Tid i kyl:
Tid i ugn:
Aktiv tid c:a 30 minuter
Recept på jordgubbspizza med smulpaj. En ljuvlig sommardröm! Servera gärna med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Ingredienser
-
12 g
jäst
-
2,5 dl
vatten
-
1 msk
strösocker
-
1 tsk
vaniljsocker
-
1 tsk
salt
-
1 dl
durumvete
-
5 dl
vetemjöl
- (300 g)
Fyllning
-
300 g
naturell färskost
-
4 msk
florsocker
-
1,5 tsk
vaniljsocker
-
2
äggulor
Smuldeg
-
75 g
smör
-
0,5 dl
strösocker
-
1,5 dl
vetemjöl
Topping
-
1 l
jordgubbar
-
1
citron
-
2 msk
honung
- flytande
Tillbehör
-
vaniljglass
- eller lättvispad grädde
Gör så här
-
Blanda ihop alla ingredienser till degen i en matberedare. Arbeta degen 7–8 min. Lägg den i en plastlåda med lock eller i en plastpåse. Knyt ihop påsen men lämna lite luft så att degen får plats att expandera. Lägg in degen i kylen ca 12 timmar.
-
Fyllning: Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen.
-
Smuldeg: Blanda ihop alla ingredienserna till en smulig deg.
-
Sätt ugnen på 250°. Dela degen i två bitar. Kavla eller tryck ut bitarna till rundlar, ca 5 mm tjocka. Lägg dem på en mjölad plåt eller på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa eller bred på fyllningen.
-
Snoppa jordgubbarna och skär dem i skivor. Fördela skivorna över pizzorna. Strö över smuldegen. Grädda pizzorna mitt i ugnen tills det fått fin färg 6–7 min.
-
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Ringla honung på pizzorna och strö över citronskal. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.