Jordgubbscheesecake- pannacotta med flädermarinerade jordgubbar

Jordgubbscheesecakepannacotta med flädermarinerade jordgubbar innehåller flera lager av olika varianter av jordgubbar. Enkel att göra men det tar lite tid, väl värt det.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 250 g digestivekex
  • 2 tsk vaniljsocker

Jordgubbscheesecakepannacotta

  • 300 g jordgubbar
  • 2 lime
  • 4 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 msk strösocker
  • 250 g färskost - naturell

Jordgubbsgelé

  • 4 gelatinblad
  • 200 g jordgubbar
  • 4 dl jordgubbssaft - utspädd

Flädermarinerade jordgubbar

  • 500 g jordgubbar
  • citron
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 dl flädersaft - konc

Gör så här

  1. Smält smöret. Mixa kexen i matberedare. Tillsätt smör och vaniljsocker och mixa ihop. Fördela smulorna i botten på portionsglas. Platta till bottnarna och ställ glasen i kylen.

  2. Pannacotta: Snoppa jordgubbarna och mixa dem med mixerstav. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 tsk saft. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5–10 min. Koka upp grädde och socker. Ta kastrullen från plattan.

  3. Lyft upp gelatinbladen och lägg dem i kastrullen. Rör om och låt svalna. Blanda ner jordgubbspuré, limeskal, limesaft och färskost. Häll blandningen i glasen. Om du vill ha sneda kanter kan glasen lutas i en tom äggkartong innan smeten hälls i. Låt stå i kylen 2–3 timmar.

  4. Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5–10 min. Snoppa och skiva jordgubbarna. Koka upp saften. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i saften. Låt svalna.

  5. Lägg jordgubbarna i glasen och häll på gelén. Ställ i kylen 2–3 timmar.

  6. Marinerade jordgubbar: Snoppa och skiva jordgubbarna. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 tsk saft. Blanda citronskal, citronsaft, vatten och flädersaft. Lägg i jordgubbarna.

  7. Lägg jordgubbarna i glasen precis före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!