Jordgubbscheesecake på kladdkaksbotten

Här är en cheesecake och kladdkaka i ett. Toppa den goda chokladbottnen med en färskostkräm med passionsfrukt och jordgubbar, detta recept på en svalkande cheesecake är en given succé. Perfekt att unna sig en het sommardag!
Mitt Kök
Ove Lindfors
Ove Lindfors

Kladdkaksbotten

  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg

Cheesecake fyllning

  • 5 st passionsfrukter
  • 200 g philadelphia - rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 st äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl jordgubbar - mosade

Garnering

  • jordgubbar - färska

Gör så här

  1. ugnen på 175 grader.

  2. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.

  3. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar. Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen.

  4. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften.

  5. Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmos.

  6. Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Fantastiskt god frusen jordgubbscheesecake med vit choklad!

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!