Jordgubbscheesecake på kladdkaksbotten

Cheesecake och kladdkaka i ett kan inte bli annat än en succé. Toppa den saftiga kladdkaksbotten med en kräm av färskost, passionsfrukt och jordgubbar.
Allt om Mat
Ta fram jordgubbscheesecaken cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar.
Ta fram jordgubbscheesecaken cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar.

Kladdkaksbotten

  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg

Cheesecake fyllning

  • 5 passionsfrukter
  • 200 g philadelphia - rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl jordgubbar - mosade

Garnering

  • jordgubbar - färska

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Sätt ugnen på 175°.

  2. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.

  3. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar. Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen.

  4. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften.

  5. Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmos.

  6. Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!