Jordgubbsbakelse

Ljuvlig bakelse med härlig sommarkänsla! Lägg vispad grädde och jordgubbssylt mellan två bitar mandelkaka. Toppa med sylt, grädde och en jordgubbe. Fri från både gluten och socker.
Elisabeth Johansson
Jordgubbsbakelse
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Mandelkaka

  • 100 g smör - mjukt
  • 3,75 dl mandelmjöl
  • 2 dl lättströ
  • 3 ägg

Tillbehör

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 jordgubbssylt - sockerfri
  • 4 dl jordgubbar
  • 1 msk kokos - riven

Till garnering

  • ev blomma - pensé, viol, doftpelargon eller någon annan ätbar

Gör så här

  1. Mandelkaka: sätt ugnen på 175 grader.

  2. Lägg bakplåtspapper i en form, cirka 25 × 25 centimeter.

  3. Vispa ihop smör, mandelmjöl och lättströ. Vispa i ett ägg i taget.

  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 15–17 minuter.

  5. Låt svalna. Skär upp i åtta bitar.

  6. Montering: vispa grädden.

  7. Lägg sylt och grädde mellan två mandelkaksbitar.

  8. Lägg på sylt och grädde på den översta biten.

  9. Garnera med en halv jordgubbe på varje bakelse och strö över kokos.

  10. Dekorera med en pensé eller annan ätbar blomma om du vill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök