Jordgubbs- och persikobruschetta

Rostade panettone, grillade persikohalvor och färska jordgubbar med honungsphiladelphia med likör. Rosta på grillen. I stället för panettone, som är en hållbar italiensk sockerkaka gjord på jäsdeg, kan man använda tjockare skivor av citronsockerkaka.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 skivor panettone - eller sockerkaka
  • 3 persikor - i klyftor
  • 1 l jordgubbar - färska

Sås

  • 200 g philadelphia
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 0,5 dl honung
  • 2 msk apelsinlikör

Garnering

  • 8 citronmelissblad - eller myntablad
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Sås: Blanda samman ingredienserna och ställ kallt.

  2. Skär 8 mm tjocka skivor av panettone (sockerkaka 1 1/2 cm).

  3. Grilla kakskivorna ca 1/2 minut per sida till fin färg.

  4. Skär persikorna i klyftor. Sockra dem lätt och grilla några minuter till fin färg.

  5. Lägg upp den grillade kakskivan på en assiett, lägg en klick sås ovanpå. Toppa med jordgubbar och persikor. Garnera med citronmeliss eller mynta och sikta över florsocker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!