Jordgubbs- och apelsinsaft

Vi har valt att inte göra saften så söt som rekommenderas för lång förvaring. I stället bör saften frysas om den görs i stor sats.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 apelsiner
  • 2 l jordgubbar
  • 4 dl vatten
  • 4 dl strösocker

Gör så här

  1. Tvätta och skala 2 av apelsinerna med en potatisskalare, se till att det vita inte kommer med. Pressa saften ur alla 3 apelsinerna. Lägg apelsinskal och saft i en kastrull.

  2. Skölj jordgubbarna – de behöver inte rensas. Lägg ner dem i kastrullen och häll på vattnet

  3. Koka upp och låt sedan sjuda 10-15 minuter, mosa ev jordgubbarna mot kanten med en mosstöt.

  4. Häll upp bärmassan i en silduk och låt saften rinna av.

  5. Häll sedan saften i en rengjord kastrull och rör ner sockret under omrörning. Låt koka ca 5 minuter. Ta bort ev skum och häll saften på väl rengjorda varma flaskor.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!