Jordgubbs-caipirinha

Jordgubbscaipirinha svalkar gott i sommarvärmen. Alla sommarens smaker fångade i ett och samma glas. Du väljer om du vill göra drinken med eller utan alkohol. I den alkoholfria varianten byts rommen ut mot sodavatten.
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 6 lime
  • 400 g jordgubbar
  • 1,5 dl rårössocker
  • 32 cl cachaça - eller ljus rom
  • is
  • sodavatten - ev
  • myntakvistar

Gör så här

  1.  Skölj limen noga i ljummet vatten. Skär 4 lime i små kuber, ca 1 x 1 cm, med skalet kvar. Snoppa och skär jordgubbarna i små bitar. Fördela lime och jordgubbar i åtta glas.

  2. Tillsätt nästan allt socker och cachaça eller ljus rom. Muddla ihop lite lätt i varje glas. Smaka eventuellt av med mer socker.

  3. Tillsätt is och eventuellt en skvätt sodavatten. Garnera med mynta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!