Jordgubbar med frostig kokos och macadamia

Jordgubbarna får sällskap av söta nötter och kokosflagor som steks frasiga i panna. Kokosflagor finns i välsorterade matbutiker och i hälsokostbutiker.
Petra Lindstrand
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 1 dl macadamianötter - (ca 50 g)
  • 2 msk florsocker - + 2 msk + 1 1/2 msk
  • 1 dl kokosflagor
  • 250 g kvarg - (10 %)

Gör så här

  1. 1. Blanda macadamianötter och 2 msk florsocker i en stekpanna. Värm på medelvärme och rör hela tiden tills sockret börjar smälta. Häll upp på bakplåtspapper.

  2. Häll 2 msk florsocker i pannan och låt det knappt smälta. Häll i kokosen, blanda om och stek tills den fått fin färg. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna.

  3. Snoppa jordgubbarna och halvera om de är stora. Blanda kvargen med 1 1/2 msk florsocker. Bred ut på assietter. Toppa med jordgubbar, kokos och nötter.

 

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!