Jordgubbar med aprikoser och mandel

Jordgubbar med aprikoser och mandel är en snabblagad dessert. Amarettoinlagda aprikoser är lyxigt och har en rejäl dos vuxensmak. Ska barn äta så använd i stället vanliga aprikoser i sockerlag. Köp gärna spansk mandel, så kallad Marconamandel, som är extra knaprig.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 g jordgubbar
  • 1 burk aprikoser - i amaretto (370 g) eller aprikoser i sockerlag
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker - med äkta vanilj
  • 2 dl marängtoppar - eller krossade maränger
  • 50 g mandlar - rostade, gärna spanska

Gör så här

  1. Snoppa och skiva jordgubbarna. Spara två av dem till garnering. Dela aprikoserna och spara 1 dl av lagen. Blanda jordgubbarna med aprikoser och lag.

  2. Vispa grädden, smaksätt med vaniljsocker.

  3. Varva grädde, frukt, maräng och mandlar i glas. Delade  de sparade jordgubbarna. Toppa glassen med en halverad jordgubbe.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!