Jitterbuggare

Mördeg möter maräng i en spröd jitterbuggare som blivit orättvist bortglömd! Så här gör du dem enkelt steg för steg.
Allt om Mat

Mördeg

  • 5 dl vetemjöl - (300 g)
  • 1 dl strösocker
  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 2 äggulor

Maräng

  • 2 äggvitor
  • 0,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Blanda mjöl, socker och smör i en matberedare. Tillsätt äggulorna och arbeta snabbt ihop till en deg. 

    Foto: Ulrika Pousette

  2. Kavla ut degen ca 3 mm tjock på ett bakplåtspapper, degen ska täcka hela papperet. Lägg gärna en fuktig, tunn trasa under papperet så glider det inte på köksbänken.

    Foto: Ulrika Pousette

  3. Vispa äggvitorna fluffiga i en ren, torr bunke. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till ett hårt skum.

    Foto: Ulrika Pousette

  4. Bred marängsmeten på degen. Rulla ihop till en rulle med hjälp av papperet på samma sätt som en rulltårta. Lägg rullen i frysen 15–20 min så går det lättare att skära den. Sätt ugnen på 175°.

    Foto: Ulrika Pousette

  5. Skär rullen i drygt centimetertjocka skivor. Lägg skivorna med snittytan uppåt på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12–14 min. Låt kakorna svalna och lossa dem sedan från bakplåtspapperet. Låt kallna på galler.

    Foto: Ulrika Pousette

  6. Tips! Kakorna går utmärkt att frysa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!