Oxfilépasta – recept på krämig pasta med oxfilé skapat av Jennie Walldén

Recept på pasta med oxfilé, färska örter, vitlök och svamp. Lättlagat recept skapat av stjärnkocken Jennie Walldén.

Jennie Walldén
Oxfilépasta – recept på krämig pasta med oxfilé skapat av Jennie Walldén
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 g tagliatelle
  • 300 g oxfilé
  • 250 g ostronskivling
  • 1 msk rapsolja - + 1 msk + 1 msk
  • 0,5 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 1 krm nymald svartpeppar - + 1 krm
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk konc oxfond
  • 1 msk rosmarin - hackad
  • 1 msk timjan - hackad

Garnering

  • 1 knippa bladpersilja

Gör så här

  1. Riv ostronskivlingen i bitar. Stek den i 1 msk olja i en rykande het panna tills den blir gyllene och knaprig. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg svampen åt sidan.

  2. Halvera oxfilén på mitten och skär den i tunna skivor. Bryn köttet i 1 msk olja. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg köttet åt sidan.

  3. Skala och skär rödlök i tunna klyftor. Skala och hacka vitlök. Fräs lök och vitlök i 1 msk olja tills löken börjar bli mjuk. Häll på grädde och fond och tillsätt örterna. Låt puttra i ca 5 min.

  4. Koka upp rikligt med saltat pastavatten. Koka pastan 1 minut mindre än anvisning på förpackningen. Hacka persiljan. 

  5. Blanda ner svamp och kött i såsen och koka upp snabbt. Häll av pastan och vänd ner den i såsen tillsammans med hälften av persiljan. Strö över resterande persilja och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Läs mer:

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker