Oxfilépasta

Pasta med oxfilé, färska örter, vitlök och svamp. Mums!
Jennie Walldén

Ingredienser

  • 400 g tagliatelle
  • 300 g oxfilé
  • 250 g ostronskivling
  • 1 rosmarin - färsk
  • 1 msk timjan - färsk
  • 1 bunt persilja - slätbladig
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk oxfond
  • salt
  • svartpeppar
  • vegetabilisk olja

Gör så här

  1. Börja med svampen. Riv ostronskivlingen i bitar. Stek i olja i rykande het panna till den blir gyllene och knaprig. Salta och peppra. Lägg åt sidan.

  2. Dela oxfilén på mitten och skiva sen i tunna skivor. Bryn köttet, salta och peppra. Lägg åt sidan.

  3. Skär rödlök i tunna båtar och hacka vitlök. Fräs i olja tills löken börjar bli mjuk. Häll på fond och grädde samt örterna. Låt puttra i ca 5 minuter.

  4. Under tiden som såsen puttrar ihop, koka upp rikligt med saltat pastavatten. Koka pastan en minut mindre än instruktioner på förpackningen för slutligt al dente resultat.

  5. Tillsätt svamp och kött till såsen och låt få ett snabbt uppkok. Häll av pastan och vänd runt i såsen tillsammans med finhackad persilja. Servera genast med lite extra persilja på.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!