Jasminte med jordgubbsmjölk & salta plank

En sval och god sommardrink, perfekt när du sitter med boken 
i skuggan. De salta planken 
på norrländska tunnbröd är en rolig variant på grissini.
Jasminte med jordgubbsmjölk & salta plank
Jasminte med jordgubbsmjölk & salta plank Foto: Sandra Pettersson

Ingredienser

  • 6 dl jasminte
  • 100 g jordgubbar - färska eller frysta
  • 2 dl mjölk - lätt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 msk honung - flytande

Salta plank

  • 2 tunnbröd - mjuka, rektangulära
  • 0,5 dl mjölk - lätt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • örtsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Brygg jasminteet. Låt det svalna.

  3. Skölj och snoppa jordgubbarna.

  4. Salta plank: Pensla bröden med oljan på ovansidan. Krydda med 1 krm örtsalt.

  5. Skär långa strimlor av tunn-bröden, ca 3 cm breda. Lägg dem på en plåt och låt torka i ugnen 
ca 8 min eller tills de blivit hårda.

  6. Mixa det kalla teet med jordgubbar, mjölk, vaniljsocker och honung. Servera med ett salt plank på varje glas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!