Janssons frestelse med lax

Janssons frestelse med lax istället för ansjovis. Jag har också valt en magrare grädde eftersom laxen innehåller en del fett. Laxjansson har sin givna plats på buffén till jul, påsk och midsommar.
Allt om Mat
Janssons frestelse med lax
Janssons frestelse med lax Foto: Lars Paulsson

Janssons frestelse med lax

  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 750 g potatis - mjölig
  • 300 g gravad lax
  • 0,5 dl dill - hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 4 dl matlagningsgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka löken. Fräs den lätt i smör i en stekpanna.

  2. Skala potatisen och skär den i tunna strimlor. Skär laxen i strimlor.

  3. Varva potatis, lök, lax och dill i en ugnssäker form. Salta och peppra mellan lagren och avsluta med lax och dill.

  4. Häll över grädden. Grädda i mitten av ugnen 50-60 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!