Janssons frestelse med lamm

En variant på Janssons frestelse, där ansjovisen ersatts med lammfärs.
Allt om Mat
Janssons frestelse med lamm
Janssons frestelse med lamm Foto: Agneta Thorsèn

Lammfrestelse

  • 1,2 kg potatis
  • 1 lök - stor, gul
  • 1 msk smör
  • 600 g lammfärs
  • 1 msk timjan - torkad
  • 2,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 5 dl mellangrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skala och strimla potatisen. Skala och hacka löken. Fräs  löken i smör ca 2 min. Tillsätt färsen och låt den steka med tills den fått färg. Krydda med timjan, 1 1/2 tsk salt och peppar.

  3. Lägg hälften av potatisstrimlorna i en smord ugnssäker form. Strö över 1/2 tsk salt och fördela färsen ovanpå. Lägg på resten av potatisen och strö över 1/2 tsk salt. Häll på grädden.

  4. Tillaga mitt i ugnen 45–60  min tills potatisen är mjuk.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!