Janssons frestelse med ansjovis

Vill man garnera Janssons frestelsen kan man lägga på ett par extra ansjovisfiléer.
Allt om Mat
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 8 potatisar - (ca 800 g)
  • 2 gula lökar
  • 1 burk anjovisfiléer - (125 g)
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och strimla potatisen. Skala och finstrimla löken. Låt ansjovisen rinna av men spara spadet.

  2. Varva potatis, lök och ansjovis i en ugnssäker fom. Häll över grädde och ansjovisspad. Strö över ströbröd och klicka på smör.

  3. Grädda mitt i ugnen 50-60 min, tills potatisen är mjuk och frestelsen har fått fin färg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!