Italienskt fläskfiléfat

Fläskfilé steks i förväg och ”kryddas” inför serveringen med balsamicosirap och soja.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 fläskfiléer - svenska (à 600 g)
  • 50 g smör
  • 2 msk salt
  • 1 msk svartpeppar - grovmald
  • 1 msk soja - kinesisk
  • 400 g cocktailkapris
  • 1 dl balsamicosirap - Zeta

Gör så här

  1. Putsa filéerna. Bryn dem i smör runt om. Salta och peppra ca 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar på varje filé.

  2. Pensla med soja och fortsätt att steka tills en stektermometer instucken i den tjockaste delen på filén visar på 70°. Svep köttet i aluminiumfolie och lägg det kallt.

  3. Skiva filéerna inför uppläggningen i 4 mm skivor. Ta inte med de yttersta småbitarna (de sparas till vardagen). Lägg upp på fat, strö över kapris, droppa på extra soja och ringla försiktigt över balsamicosirap inför serveringen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!