Italienska fiskarhustruns soppa

Enkel soppa med inspiration från Italien. Enligt det historiska sopp- receptet drygade fiskarhustrur ut dagens fångst genom att tillsätta en näve brutna spaghetti i soppan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 lök - gul
  • 2 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 550 g rotfrukter - frysta eller blandade rotsaker skurna i tärningar
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 lagerblad
  • 1 l vatten
  • 1 dl spaghetti - brutna i små bitar
  • 500 g fiskbitar - t ex lax, gös
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 7 räkor - stora
  • 12 musslor - t ex hjärt- och blåmusslor
  • 1 msk timjanblad

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skiva tomaterna och skär dem i bitar.

  2. Fräs löken i oljan i en gryta utan att den tar färg. Tillsätt tomaterna och rotfrukterna. Smula ner buljongtärningarna. Tillsätt lagerblad och fräs alltsammans ca 3 min. Rör om då och då.

  3. Tillsätt vattnet och koka upp soppan. Blanda i spaghettin och koka soppan ca 5 min.

  4. Salta och peppra fisken. Lägg i fisk, räkor och musslor och sjud soppan under lock ytterligare ca 3 min. Strö över timjanblad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!