Italiensk vintersoppa med vitlökskrutonger

Recept på italiensk vintersoppa med vitlökskrutonger. Vi har använt färsk grönkål. Fryst går också bra, men då blir soppan mer finhackad.
Italiensk vintersoppa med vitlökskrutonger serveras med riven parmesan
Italiensk vintersoppa med vitlökskrutonger serveras med riven parmesan Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 300 g ljust bröd
  • 1 gul lök - hackad
  • 3 klyftor vitlök - pressade
  • 300 g grönkål - färsk strimlad
  • 1,5 l grönsaksbuljong - från tärning eller fond
  • 0,5 påse blomkål - fryst (à 550 g)
  • 1 ask sojabönor - frysta (250 g)
  • 50 g parmesan - riven
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär brödet i tärningar och blanda med 2 msk olja och 2 vitlöksklyftor. Ugnsstek dem knapriga 10–12 min.

  2. Fräs lök och 1 vitlöksklyfta i 1 msk olja i en gryta. Lägg kålen i grytan. Häll på grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 10 min. Lägg i blomkål och sojabönor när ca 2 min återstår av koktiden.

  3. Servera soppan med brödtärningar  och parmesan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!