Italiensk varm macka med kyckling och pesto

Dubbelstekt varm macka med italiensk krämig fyllning. En varm smörgås fylld med mozzarella och kyckling smakar bra en kall dag.
Mitt Kök
JENNY GRIMSGÅRD
JENNY GRIMSGÅRD

Ingredienser

  • 1 kycklingfilé
  • 4 vitt surdegsbröd
  • 2 msk pesto
  • 1 förp mozzarella - (125 g)
  • 0,5 burk paprika - grillad (à 200 g)
  • 0,5 kruka basilika
  • 0,5 påse rucola
  • 10 körsbärstomater
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingen. Stek i olja cirka 8-10 minuter på varje sida.

  2. Bred pesto på brödskivorna.

  3. Toppa 2 skivor med skivad kyckling mozzarella, paprika och basilika. Salta och peppra.

  4. Lägg de resterande skivorna som lock.

  5. Stek mackorna på låg värme i olja i en stekpanna cirka 10 minuter tills osten smälter.

  6. Servera med en sallad på rucola och tomat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!