Italiensk varm choklad med amarettogrädde

Recept på italiensk varm choklad med amarettogrädde. Den italienska varianten är tjockare än klassisk varm choklad och smakar gudomligt tillsammans med grädden med mandellikör.
Recept på italiensk varm choklad med amarettogrädde.
Recept på italiensk varm choklad med amarettogrädde. Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad - mörk
  • 1 l mjölk
  • 0,75 dl strösocker
  • 2,5 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt

Amarettogrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 1,5 msk Amaretto (mandellikör) - (mandellikör)

Garnering

  • 50 g choklad
  • 1 tsk kakao

Gör så här

  1. Varm choklad: Finhacka chokladen och lägg den i en kastrull med övriga .Koka upp chokladen under omrörning tills den tjocknat.

  2. Amarettogrädde: Vispa grädde och florsocker fluffigt och rör ner amaretton. Hacka chokladen till garnering.

  3. Häll upp chokladen i glas och toppa med amarettogrädde, hackad choklad och kakao.

Vi rekommenderar de här produkterna från Kökets Favoriter till din choklad: Servera chokladen i snygga glas på fot:Här hittar du fina glas!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!