Italiensk potatissallad

Potatissallad är en enkel och smakrik potatissallad att servera när man har många gäster. Salladen är lika god rumstempererad som ljummen men blanda ner dressingen strax innan servering.
Johanna Westman
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1,5 kg färskpotatis
  • 2 knipplökar - röda eller rödlök
  • 1 knippa rädisor
  • 100 g rucola

Vinägrett

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 citroner
  • 1 dl olivolja - extra virgine
  • 1 dl persilja - finhackad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och finstrimla löken. Lägg den i kallt vatten och låt stå ca 30 min för att maken ska bli mildare.

  2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av noga.

  3. Vinägrett: Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1/2 dl saft. Blanda alla ingredienserna och krydda med salt och peppar.

  4. Låt löken rinna av. Ansa och skiva rädisorna. Vänd ner lök, rädisor och rucola i potatisen. Häll över vinägretten och rör om ordentligt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!