Italiensk pestotallrik

En italienare som passar i många sammanhang och fungerar både som middagsrätt och i liten portion som del i en måltid med flera rätter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g tagliatelle - el annan torkad pasta
  • 8 - 12 potatisar - små
  • 250 g haricots verts

Pesto

  • 50 g pinjenötter - helst rostade
  • 2 basilika - krukor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krm salt
  • 1 dl parmesan - färskriven
  • 1,5 dl olivolja - rumstempererad

Gör så här

  1. Sätt på en stor gryta vatten till pastakoket. Rosta pinjenötterna under omrörning och passning i en stekpanna. Ta undan 1/3 till serveringen.

  2. Kör pinjenötter, basilika, skalad vitlök och salt i mat- beredare till finhackat.

  3. Tillsätt sedan hälften av osten och droppvis olivoljan under gång till en tjock röra. Rör ner resten av osten och smaka av.

  4. Pesto: Koka pasta och den välskrubbade potatisen i samma gryta och beräkna att de blir klara samtidigt. Lägg med och koka upp bönorna strax innan pasta och potatis är klar.

  5. Sila upp alltsammans, lägg över i en skål och blanda med träredskap ner ett par rejäla matskedar pesto. Strö över pinjenötter och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!