Italiensk lax
Fett: 24g
Protein: 29g
Kolhydrater: 25g
Recept på en italiensk lax med soltorkade tomater. Allt i ett i ugnen med lax är praktiskt och blir extra gott när smakerna gifter sig.
Ingredienser
-
500 g
laxfilé
- utan skinn och ben
-
8
potatisar
- (600 g)
-
6
soltorkade tomater
- i olja
-
0,5 msk
tomatoljan
- + 1 msk
-
1,5 tsk
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
-
1
vitlöksklyfta
-
1 dl
lagrad ost
- grovriven 17 %
-
100 g
rucolasallad
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Skölj och skär potatisen i bitar. Lägg den på ett stort ugnssäkert fat. Häll över 1/2 msk olja och blanda runt. Stek mitt i ugnen ca 20 min.
-
Skär laxen i stora kuber. Ta ut potatis och lägg laxen på samma fat. Krydda med salt och peppar. Stek ytterligare ca 10 min.
-
Grovhacka tomaterna och blanda dem med 1 msk olja och pressad vitlök.
-
Häll tomatoljan över lax och potatis. Strö över osten och lite av rucolasalladen. Servera resten till.