Italiensk lax

Recept på en italiensk lax med soltorkade tomater. Allt i ett i ugnen med lax är praktiskt och blir extra gott när smakerna gifter sig.

Allt om Mat
Italiensk lax

Ingredienser

  • 500 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 8 potatisar - (600 g)
  • 6 soltorkade tomater - i olja
  • 0,5 msk tomatoljan - + 1 msk
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl lagrad ost - grovriven 17 %
  • 100 g rucolasallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och skär potatisen i bitar. Lägg den på ett stort ugnssäkert fat. Häll över 1/2 msk olja och blanda runt. Stek mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Skär laxen i stora kuber. Ta ut potatis och lägg laxen på samma fat. Krydda med salt och peppar. Stek ytterligare ca 10 min.

  3. Grovhacka tomaterna och blanda dem med 1 msk olja och pressad vitlök.

  4. Häll tomatoljan över lax och potatis. Strö över osten och lite av rucolasalladen. Servera resten till.

Vad tyckte du om receptet?



SE ÄVEN: 
Middagstips med lax – snabbt och gott