Italiensk lax

Recept på en italiensk lax med soltorkade tomater. Allt i ett i ugnen med lax är praktiskt och blir extra gott när smakerna gifter sig.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 8 potatisar - (600 g)
  • 6 soltorkade tomater - i olja
  • 0,5 msk tomatoljan - + 1 msk
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl lagrad ost - grovriven 17 %
  • 100 g rucolasallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och skär potatisen i bitar. Lägg den på ett stort ugnssäkert fat. Häll över 1/2 msk olja och blanda runt. Stek mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Skär laxen i stora kuber. Ta ut potatis och lägg laxen på samma fat. Krydda med salt och peppar. Stek ytterligare ca 10 min.

  3. Grovhacka tomaterna och blanda dem med 1 msk olja och pressad vitlök.

  4. Häll tomatoljan över lax och potatis. Strö över osten och lite av rucolasalladen. Servera resten till.



SE ÄVEN: 
Middagstips med lax – snabbt och gott

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!