Italiensk kycklingsallad
Panzanella heter på italienska en blandad sallad i vilken även bröd ingår. Den här festvarianten på kycklingsallad innehåller också bacon, avokado och cambozola.
Ingredienser
-
3
kycklingfiléer
-
2 msk
sweet chilisås
-
0,75 tsk
salt
-
1 krm
svartpeppar
-
1 msk
olja
- till stekning
Sallad
-
0,5
baguette
- + 3 msk olivolja
-
0,5
baguette
- + 3 msk olivolja
-
0,5 tsk
flingsalt
-
1 pkt
bacon
-
1
salladshuvud
-
2
avokador
-
15
körsbärstomater
-
1 dl
valnötter
-
200 g
cambozola
-
0,5 tsk
flingsalt
-
2 krm
svartpeppar
-
1 msk
balsamvinäger
-
1 msk
olivolja
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Pensla kycklingfiléerna med chilisåsen.
-
Riv brödet i bitar. Blanda det med olivolja och salt och rosta det gyllene på plåt i ugnen eller i stekpanna.
-
Salta, peppra och bryn kycklingfiléerna snabbt. Lägg över dem i en form och färdigstek i ugnen ca 15 minuter till 68° innertemperatur.
-
Tärna och knaperstek baconet i stekpanna eller i strimlor på dubbelt hushållspapper i mikrougn 2–3 min.
-
Riv salladen i bitar och bottna ett uppläggningsfat med den. Tärna och strö över avokado, tomater i bitar och krossade valnötter.
-
Toppa salladsfatet med skivad kycklingfilé, det rostade brödet, skivad cambozola och det knaperstekta baconet. Salta och peppra och ringla över lite balsamvinäger och olivolja.