Italiensk korvgryta

För att få en lite häftigare smak i denna italienska korvgryta kan du byta falukorv mot kryddstarkare korv.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 400 g falukorv
  • 600 g potatis - kokt
  • 4 soltorkade tomater - marinerade
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 4 dl vatten
  • basilika - färsk grovhackad

Till servering

  • 0,5 dl pesto

Gör så här

  1. Skala och skiva lök och vitlök. Fräs dem i smör på svag värme i en låg vid gryta.

  2. Skiva under tiden korv och potatis. Strimla tomaterna.

  3. Lägg i korv och potatis. Häll i kycklingfond och vatten.

  4. Strö över tomater och basilika. Låt grytan koka utan lock ca 2 minuter. Servera med en klick pesto.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!