Italiensk bönsoppa

Koka gärna bönorna i förväg och frys in dem i lagom stora förpackningar. Jag har valt blandade bönor i soppan tillsammans med kyckling och örter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 dl bönor - blandade kokta
  • 2 kycklingfiléer
  • 3 selleristjälkar
  • 0,5 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 röd spansk peppar
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1 lagerblad
  • 0,5 tsk rosmarin - torkad
  • 1 l hönsbuljong

Till servering

  • 2 tomater
  • 1 citron
  • bröd

Gör så här

  1. Skär kyckling och selleri i bitar. Fräs dem 2-3 min på låg värme i smör i en gryta. Krydda med salt och peppar.

  2. Dela, kärna ur pepparfrukten och skär den i tunna strimlor. Rör ner pepparfrukt, vitlök, lagerblad, rosmarin, buljong och bönorna. Låt koka 2-3 min.

  3. Skär tomaterna i bitar. Dra med ett zestjärn långa strimlor av citronskalet eller skala den med potatisskalare och skär skalen i smala strimlor. Servera soppan med tomathack, cironstrimlor och bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!