Isterband med krämig spetskål och äpple

Kål, äpple och kryddig korv är en smaklig fullträff.
Petra Lindstrand
Isterband med krämig spetskål och äpple
Isterband med krämig spetskål och äpple Foto: Ulrika Pousette

Isterband med krämig spetskål och äpple

  • 4 isterband - 10 g fett (à 150 g), lätt
  • 2 msk smör - + 1 msk
  • 2 msk vetemjöl
  • 3,5 dl mjölk
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 700 g spetskål
  • 1 äpple - syrligt
  • 1 kruka gräslök

Tillbehör

  • 4 msk dijonsenap

Gör så här

  1. Smält 2 msk smör i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken, lite i taget, och låt koka upp. Småkoka ca 3 min. Krydda med senap, salt och peppar.

  2. Koka upp lättsaltat vatten i en gryta. Ansa och hacka spetskålen. Förväll den ca 1 minut. Häll av vattnet och låt kålen ånga av. Blanda ner den i såsen. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Finstrimla gräslöken. Vänd ner äpple och gräslök i kålblandningen.

  3. Skär isterbanden på längden och en gång på tvären. Stek dem i 1 msk smör i en stekpanna.

  4. Servera isterbanden med stuvad kål och extra senap.

Vad tyckte du om receptet?