Iste med mynta

Recept på iste med mynta, en alkoholfri, svalkande dryck som passar perfekt på picknick. Häll upp i portionsflaskor med skruvkork och ställ i kylväskan. Myntablad och citronskivor packas för sig och blandas ner i teet vid servering.
Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1,5 msk earl grey - teblad
  • 1 dl myntablad
  • 1 l vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 citron

Tillbehör:

  • mynta
  • citronskivor

Gör så här

  1. Blanda tebladen och mynta i en värme-tålig skål. Koka upp vatten och häll det i skålen. Låt stå ca 5 min.

  2. Sila bort te- och myntablad och rör i sockret. Låt kallna i rumstemperatur.

  3. Halvera och pressa saften ur citronen. Blanda ner citronsaften i teet och servera med myntablad och citronskivor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!