Ischoklad – recept på godis till jul

Ischoklad är en riktigt klassiker när det kommer till julgodis – och det är riktigt enkelt att göra egen. Ischokladen kan smaksättas eller serveras naturell. 

Ischoklad – recept på godis till jul
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 200 g mjölkchoklad
  • 100 g kokosfett

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Smält kokosfettet i en kastrull eller i mikron. Tillsätt chokladen och rör tills chokladen smält.

  2. Tillsätt eventuell smaksättning. Häll upp smeten i ischokladformar. Låt stelna i kylen ca 2 timmar.

  3. Tips på smaksättning:

    pepparmintarom

    rivet skal av apelsin eller clementin

    stött snabbkaffepulver

    mortlad kardemumma

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer: 

Recept på pepparkaksdeg

Godaste lussebullarna

Underbart god mjuk pepparkaka