Ischoklad med nutella - i mikro

Testa att göra din ischoklad med nutella istället för choklad. Blir så gott! Och att receptet går att göra i mikron gör det inte direkt jobbigt. Tänk dock på att om du väljer kokosfett så smakar ischokladen en aning kokos. Om du inte gillar kokossmak - välj då det smaklösa kokosfettet. 

Ischoklad med nutella - i mikro
Foto: Linda Nestor

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad - mörk 70%
  • 70 g kokosolja - eller kokosfett 0,75 dl
  • 175 g nutella - 0,5 burk à 350 g

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Ställ ut formarna på en bricka. Lägg choklad, kokosfett och nutella i en skål. Värm i mikro ca 20-30 sek.

  2. Rör tills all choklad smälter. Värm ev några sek till.

  3. Häll upp i en liten kanna och fyll formarna. Ställ kallt minst 1 timme. Servera ischokladen kyld.

Vad tyckte du om receptet?

Kokosolja eller kokosfett?

Ischokladen kan göras med kokosolja eller kokosfett. Den senare gör att det inte smälter lika fort i rumstemperatur. Används kokosolja smälter de fortare i rumstemperatur och kommer de att behöva serveras kylda.

Nutella och palmolja?

Det som är viktigt när man köper produkter med palmolja, är att kontrollera att det är 100% certifierad palmolja, som inte bidrar till skövling av regnskog.

Hittar du ingen hasselnötskräm nära dig med 100% certifierad palmolja kan du göra din egna nutella. Klicka här för recept!